Optiek Verhoeven
Blog Optiek Verhoeven

Blog Optiek Verhoeven

Cilinder/Astigmatisme
24 juni 2019

Astigmatisme. Een moeilijk woord voor cilinder, maar of het daarmee duidelijker wordt? Als je een oog met astigmatisme of een cilinder hebt, heb je eigenlijk een oog dat niet helemaal perfect meer is.

Lees verder>>

Schermen en bijziendheid
20 mei 2019

Vlogs kijken, gamen, appen, huiswerk maken en tv kijken. Onze kids zitten net zoveel als wij achter of voor een scherm. Leren ze veel van! Maar de ogen… Die zijn er wat minder bij gebaat.

Lees verder>>

De Cat eye bril
15 april 2019

In de jaren 40 is de hype gestart. Cat-eye brillen, ook wel vlinderbrillen genoemd, werden gedragen door vrouwen die vaak werk hadden als secretaresse of bibliothecaresse.

Lees verder>>

Waarom zou je een zonnebril dragen?
11 maart 2019

Onze voorjaarsactie doet je een zonnebril op sterkte cadeau bij de aankoop van je gewone bril. Maar waarom is dat zo’n goeie actie? Waarom zou je een zonnebril moeten dragen?

Lees verder>>

Het verschil tussen een opticien en een optometrist
18 februari 2019

Bij Optiek Verhoeven hebben wij opticiens en optometristen om je verder te helpen. Zo kunnen wij je zo breed mogelijk van dienst zijn. En kunnen wij zo goed als altijd een oplossing vinden voor jouw zichtprobleem. Maar wat is nu precies het verschil?

Daglenzen, de voordelen
28 januari 2019

Daglenzen, waarom zou je voor deze vorm van lenzen kiezen? Een aantal voordelen op een rij.

Lees verder>>

Toch een bril na een staaroperatie?
7 januari 2019

Regelmatig wordt ons het volgende voorgelegd: Hoe kan het dat ik na mijn staaroperatie toch met een recept van de oogarts bij jullie kom? Na een staaroperatie hoef je toch geen bril meer? Sabine van Optiek Verhoeven Kastelenplein legt uit!

Lees verder >>

10 weetjes over ogen
24 december 2018

Wist je dat?

Lees verder>>>

Yes, ik moet een leesbril!
10 december 2018

Hoewel je waarschijnlijk in gedachten een oud mannetje met een bril op zijn neus de krant ziet lezen, kan het al vanaf de 40 jaar zo zijn dat een leesbril het lezen vergemakkelijkt. En dat is dus helemaal nog niet oud.

Lees verder>>>

Multifocaal, als gegoten!
26 november 2018

“Het liefst zet ik hem toch af als ik wil lezen. Of ik til hem een stukje op.” Ho, maar dat is dus niet de bedoeling! Een multifocaal glas dient zo te zijn afgesteld op de behoefte van de drager dat de bril als gegoten past en gewoon op je neus kan blijven staan.

Lees verder>>>

Social media en je ogen
12 november 2018

Nog voor je uit bed bent al kijken wat je gemist hebt op de nieuwsapps. Even Instagram checken tijdens het wachten op de bus, via #watetenwevanavond wat inspiratie opdoen. Whatsappje lezen en doorklikken op die leuke link. Voor je het weet zit je zo een uur naar je telefoon te staren.

Lees verder>>>

Beter zicht in de herfst en winter
24 september 2018

Het is al weer herfst! Je herkent het vast. In de auto onderweg naar je werk met de nog opkomende zon. Of op weg naar huis en door het korten van de dag is het al schemerig aan het worden. Een beetje ongemakkelijk zit je achter het stuur en onzeker draai je de rotonde op. “Zie ik nu een fietser? Kan ik die draai zo maken?”

Lees verder>>>

Stage lopen bij Optiek Verhoeven
10 september 2018

Een opleiding Optometrie, daar denk je misschien niet altijd direct aan als je klaar bent met je middelbare school. Een leuke, interessante studie met baanperspectief en natuurlijk mooie stages is het wel.

Lees verder>>>

Blue Control Filter
27 augustus 2018

We spenderen gemiddeld 4 tot 6 uur per dag achter een scherm. Laptop, telefoon, televisie. 14% van de mensen zit zelfs 10 tot 12 uur voor een scherm. Denk aan werktijd, kantoor of gamen. Onze ogen zijn eigenlijk niet gemaakt voor dit kijkgedrag...

Lees verder>>

Tranen met tuiten
30 juli 2018

Als we huilen, tranen onze ogen. Maar eigenlijk doen ze dat de hele dag door. Deze basale tranen houden onze ogen vochtig. Ze worden gemaakt door onze traanklieren aan de bovenkant van het ooglid.

Ben je toe aan een bril?
16 juli 2018

Wanneer heb je nu eigenlijk een (nieuwe) bril nodig? Niet voor iedereen is dat hetzelfde. Met -1 kan iemand best nog alles zien en totaal geen behoefte hebben aan een bril. Terwijl iemand anders helemaal gek wordt met die -1 en al niet meer zonder zijn of haar bril kan.


Kinderen en lenzen
2 juli 2018

Lenzen voor een kind? Zijn ze daar niet veel te jong voor? Nou, niet altijd. Onderzoek heeft uitgewezen dat een kinderoog prima een lens kan dragen. Het gaat er juist meer om of je kind er klaar voor is.  

Lees verder >>>

Hooikoorts en nachtlenzen
18 juni 2018

Naar buiten! De zon in, het terras op, aan de wandel, lekker fietsen, het buitenseizoen is begonnen. Niets is fijner dan lekker buiten zijn. Tenminste….

Lees verder >>>

Mouches volantes
4 juni 2018

Moetsjes wat?? Ja, dat is Frans. En in het Engels heten ze Floaters. Misschien herken je het wel. Mouches Volantes zijn zwevende zwartje vlekjes, sliertjes of draadjes in je gezichtsveld.

Lees verder >>>

Het festivalseizoen is geopend!
22 mei 2018

Feesten, dansen, genieten. In het zonnetje festivals bezoeken is voor veel mensen de ultieme ontspanning en het echte gevoel dat het zomer is. Zonnebril op en genieten! Helaas is het ook voor veel mensen de tijd van de piep in de oren.

Lees verder >>>

Waarom een oogmeting bij Optiek Verhoeven?
7 mei 2018

5 redenen!

Lees verder >>>

En na een oogmeting?
30 april 2018

Dan kun je zelf aan de slag! Dan maak je namelijk een paar belangrijke keuzes voor het vervolg. Wil je een bril? Lenzen? Even wachten...

Lees verder >>>

Uitleg van onze apparatuur
23 april 2018

“Jullie zeggen wel over de beste apparatuur te beschikken, maar voor mij klinken ze allemaal te moeilijk. Wat doen die apparaten eigenlijk? Waar zijn ze voor?” We leggen het graag aan je uit!

Lees verder >>>

Een oogmeting uitgelicht
16 april 2018

“Dat er gekeken wordt naar wat je kan zien, dat is te snappen. En ik kan ook nog snappen waarom jullie willen weten of er bepaalde ziektes in de familie zitten. Want die kunnen natuurlijk invloed hebben op mijn sterkte. Maar een paar dingen zijn me echt nog een raadsel! Leg die eens uit.” Geen probleem! Daar gaan we...

Lees verder >>>

Een betrouwbare oogmeting in 10 stappen
9 april 2018

Een goede oogmeting heeft tijd nodig. En om de beste oogmeting te doen, nemen wij dan ook de tijd voor je. Want in tegenstelling tot anderen, hebben wij toch echt 10 stappen nodig om je oogmeting uit te voeren.  

Lees verder >>>

Een oogmeting: Waarom?
29 maart 2018

Wazig zien. Het kan ineens voorkomen of langzaamaan. Vervelend is het zeker. Je wilt dat het opgelost wordt. Begrijpelijk!  

Lees verder >>>

Een statement bril
12 maart 2018

Zooo, die bril heeft een leuk mens bij! Een statement maken met je bril. Is niet moeilijk! Je gevoel volgen en ook een beetje durven. Een bril is ook niet meer zomaar een bril. Een bril is fashion.  

Lees verder >>>

Computerbril, niet alleen voor nerds!
26 februari 2018

Onze moderne samenleving zorgt ervoor dat mensen soms urenlang hun werk doen achter een beeldscherm. Ben jij er ook zo één?

Lees verder >>>

Kijk op goede glazen
15 februari 2018

De Consumentengids besteedt in haar februarinummer uitgebreid de aandacht aan brillenglazen. Hun constatering is niet heel verrassend. Er is brillenglas en brillenglas.

Lees verder >>>

Hoe zien we jou met Carnaval?
29 januari 2018

Over 2 weken is het zo ver. Carnaval! Die doldwaze dagen waar het hart van bijna iedereen, vooral  van beneden de rivieren, sneller door gaat kloppen.

Lees verder >>>

Wie verzint zoiets?
15 januari 2018

Keizer Nero is de aanstichter, naar het schijnt. Zoekende in onze geschiedenis is dat de eerste persoon die naar een gladiatorgevecht keek door een stukje smaragd. Een provisorische bril eigenlijk dus.


Goede voornemens!
3 januari 2018

Een nieuw jaar, een nieuw begin en… goede voornemens. 1 daarvan zou wel eens een heel simpele kunnen zijn. Maar u moet er wel even de tijd voor nemen. 5 minuutjes maar. Door uw lenzen goed schoon te maken aan het einde van de dag, loopt u minder kan op infecties aan uw oog. Best een goed voornemen, dat poetsen, toch?

Lees verder >>>

Kerstdiner voor gezonde ogen
14 december 2017

Bijna Kerstmis en Kerstmis betekent ook: veel eten! Kerstdiner hier, kerstbrunch daar. Wist u dat u met bepaald eten ook kunt zorgen voor uw ogen? En dan hoeft u niet alleen met een pan wortels aan te komen, hoor. Hier een aantal tips van ons. Alvast smakelijk eten!

Lees verder >>>

Vergoedingen zorgverzekering
4 december 2017

Het kan zijn dat u niet weet dat u recht heeft op een vergoeding voor een nieuwe bril of lenzen vanuit uw zorgverzekering. Of u wist het wel, maar had er helemaal niet meer aan gedacht.  Das zonde! Want de vergoeding is zonder eigen risico en u heeft er om de bepaalde tijd recht op. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt van uw verzekering en aanvullend pakket af.

Lees verder >>>